zaterdag 21 augustus 2010

Een gegeven paard

Van alle giften zijn al een paar mooie aankopen gedaan. Er is een vacuümpomp gekocht die zonder stroom werkt. Zodat er wel een vacuüm bij kaarslicht gedaan kan worden als er geen elektriciteit is. Iedereen is blij met deze gift!

De partussets en hechtsets die ik had gekregen en meegebracht werden ook met open armen ontvangen. Ik had ze meegebracht bij de ochtendoverdracht en alle instrumenten werden uitvoerig bekeken. Toen werden de naaldvoerders er uitgehaald. Die waren prachtig en gingen ze gebruiken; de rest hadden ze wel. Een hilarisch momentje! Ik heb toen toch alles weer in de bakjes gedaan en uitgelegd dat je de hele set kan gebruiken bij een partus. Nu hebben ze namelijk een grote bak met instrumenten waar ze dan met een tang de instrumenten uithalen die ze nodig hebben. Toen ik bij de eerstvolgende partus meekeek, zag ik dat de sets gebruikt werden. Het is een groot succes!

En zo ook de vliezenbrekers. Tot op heden werden de vliezen gebroken met een naald!!! En ook wel met een pincet. Gelukkig zijn er nu een tweetal vliezenbrekers en hopelijk worden er geen naalden meer gebruikt.

De babymutjses uit het Jansdal worden ook gebruikt en zo blijven de kleintjes heerlijk warm!

Soms wordt het gegeven paard niet alleen in de bek gekeken maar zelfs achteruit weer de afdeling afgeduwd en in het magazijn gestopt. En zo ging het met de nieuwe verlosbedden. Twee bedden zijn er gekocht van de giften. Alleen zijn deze bedden iets lager dan het huidige bed en dat is minder comfortabel voor de hulpverlener. Maar het oude bed is verroest en aan de beensteunen halen de vrouwen hun benen nog net niet helemaal open.

Zodra er maar een woord werd gerept over de bedden vertrokken de gezichten en het enige wat werd gezegd: “Not good for the patiënt”. Dat kan vertaald worden als “te laag voor de hulpverlener!”) Maar een paar dagen terug hadden we ze dan eindelijk zover. Met z'n allen gingen we een van de bedden vervangen. Een bed werd er verwijderd en het nieuwe werd in het midden geplaatst en de oude eerst maar in de hoek van de verloskamer gezet. Er uit kregen we het nog niet! En we willen het uiteraard wel gezellig houden en ze vooral niet tot dingen dwingen. Het gevolg was dat ze, toen we bij een bevalling kwamen kijken, met z'n allen in een hoek gedrukt stonden, ze hadden de vrouw op het oude bed gelegd. Bijna onmogelijk om op die manier een bevalling te doen maar ze hadden hun heerlijke hoge bed:)

Het probleem was dus nog niet opgelost. Uiteindelijk hebben we besloten om het bed uit de onderzoekskamer als verlosbed te gebruiken. Deze is namelijk wel van goede kwaliteit en van aanvaardbare hoogte. Het verlosbed is nu naar de onderzoekskamer.

De volgende bevalling vond weer midden in de kamer plaats. Het oude staat nog in de hoek als tweede verlosbed en die gaan we vervangen door het tweede nieuw aangekochte bed. Maar deze staat nog in het magazijn. En om dat er weer uit te krijgen??

Het gaat nog enige paardenkracht kosten....

2 opmerkingen:

  1. Not good for the patient. Typish reactie. Succes er mee. Groetjes Flora

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je lijkt het daar wel naar je zin te hebben.fijn dat jullie verblijf echt verschil maakt.
    Passen er nog 2 verloskundigen en een gynaecoloog in je riante onderkomen? De tickets zijn nl geboekt!!
    nemen we lekker een WC-bril voor je mee.....
    groetjes
    je naamgenoot

    BeantwoordenVerwijderen